Bij Ergodôme pakken we de oorzaken van rug- en nekproblemen aan. Rug- en nekpijn worden bijna altijd veroorzaakt door verkeerde houdingen tijdens het slapen, het werken en het relaxen. Dankzij onze kennis en aanpak rond ergonomie kunnen we je zeker helpen voor een optimale ergonomische houding.

Ergodôme is het verlengstuk van de medische aanpak van rugproblemen. Wie pijn heeft, gaat na verloop van tijd op consultatie bij een arts. De arts zal een behandeling voorschrijven, bijvoorbeeld medicatie of een aantal sessies bij een kinesist. In het slechtste geval moet er een operatie gebeuren. Eén zaak wordt hierbij niet aangepakt: de oorzaak van de pijn.

Oorzaken van rugpijn aanpakken

Wie wil vermijden dat de problemen terugkeren of erger worden, kan rekenen op Ergodôme. We gaan samen met jou na wat de mogelijke oorzaken van de rug- of nekpijn zijn en hoe we deze oorzaak kunnen wegnemen. We doen dit op verschillende domeinen omdat we dankzij onze ervaring weten dat een gerichte aanpak écht helpt.

Het sleutelwoord is ergonomie. Ergodôme is een ergonomisch adviescentrum die met behulp van ergonomisch verantwoorde producten de lichamelijke problemen van klanten aanpakt. 

Aanpak en strategie

Afhankelijk van je noden hebben we verschillende strategieën om je te helpen. We vertrekken steeds van een grondige analyse op basis van 4 specialisaties:

  1. Ergonomisch slaapcomfort: matrassen en bedsystemen op maat
  2. De ergonomisch werkplek: dynamische bureaustoelen, kniestoelen, zit-statafels,...
  3. Ergonomisch verantwoorde relaxzetels: pijnloos relaxen, een echte verademing.
  4. Relaxzetels met opstahulp: thuis wonen en actief blijven: het kan...