Een ergonomische matras op maat is een van de belangrijkste elementen van de slaapkamer. We brengen immers zo’n derde van ons leven slapend door. En dus wil je er wel zeker van zijn dat je het juiste materiaal in huis hebt om een slaaphouding zo optimaal mogelijk te maken.

Met een verkeerde houding in bed neemt de kans op rugproblemen namelijk flink toe. Door te veel druk op tussenwervelschijven in de rug, kan de kans op chronische rugproblemen zoals een hernia of lumbago vergroten.

Heb je in de ochtend vaak een pijnlijk gevoel in de rug? Of word je weleens midden in de nacht wakker door rugpijn? Dan is het de hoogste tijd om over te stappen naar een ergonomische matras op maat.

Ergonomische matras op maat | Ideale slaapondersteuning | Ergonomische slaapondersteuning

Voordelen ergonomische matras op maat

Een ergonomische matras op maat biedt veel voordelen. We hebben het dan over de volgende eigenschappen van een ergonomische matras op maat:

  • Betere nachtrust: Een matras dat volledig op jouw lichaamsbouw is afgestemd, gaat voor een betere nachtrust zorgen. Je ligt minder te woelen in bed om de juiste houding te vinden. Dankzij het maatwerk neem je de correcte slaaphouding aan en wordt de druk op de wervelkolom verlaagd. De kans op rugpijn vermindert zo aanzienlijk, want rugpijn houdt je wakker. Zeker als je sowieso al moeite hebt om in slaap komen, biedt een ergonomische matras op maat de perfecte uitkomst.

  • Minder pijn: Pijn in de rug veroorzaakt door een slechte slaaphouding, daar heb je niet alleen ’s nachts last van, maar die neem je ook mee gedurende de dag. En er is niets vervelender dan de hele dag met rugpijn rond te moeten lopen. Dit maakt zowat elke activiteit een stuk onprettiger. En dus kan een ergonomische matras op maat ook op dat gebied een ideale uitkomst bieden. 

  • Meer energie: De combinatie van een betere nachtrust en minder rugpijn zorgt ervoor dat je meer energie en bewegingsvrijheid overdag hebt. Goede slaapkwaliteit helpt je op veel vlakken in het leven vooruit. Met een ergonomische matras op maat heb je veel meer fut om te bewegen en te werken.

Wil je er voortaan zeker van zijn dat je een goede lichaamshouding hanteert op het moment dat je in bed ligt? Dan is dit het moment om over te stappen op een ergonomische matras op maat. Rugpijn is voortaan verleden tijd.

Bezoek onze showroom in Kortrijk of Antwerpen of neem contact op met ons. We adviseren je graag bij de keuze van je ergonomische matras op maat van jouw lichaamsbouw.