Wanneer je vaak aan een bureau moet zitten om te werken, dan wil je er alles aan doen om dit in een goede houding te doen. Een verkeerde houding kan op de lange termijn namelijk vervelende gevolgen hebben. Veel mensen ondervinden op latere leeftijd rug- en nekpijn als gevolg van het jarenlang aannemen van een verkeerde zithouding. Met een ergonomische zitbal is dit verleden tijd.

Wat is een ergonomische zitbal?
Een ergonomische zitbal is een zeer goed alternatief voor de klassieke bureaustoel. Van oudsher is het de gewoonte om je werk vanuit een bureaustoel uit te voeren. Echter hoeft dit zeker niet altijd de beste oplossing te zijn. Er zijn namelijk veel voordelen verbonden aan het gebruik van een ergonomische zitbal. Voorbeelden van deze voordelen zijn bijvoorbeeld:

  • Bewegingsvrijheid: Met een ergonomische zitbal kun je simpelweg niet onderuitgezakt zitten. Je rolt dan van de zitbal af. Hierdoor is je lichaam dus continu bezig om in balans te blijven. Tijdens het zitten merk je dit amper, maar je rug- en buikspieren worden geactiveerd en getraind. Door de vrijheid om te bewegen, gaat je rug nooit vast zitten. In plaats van een starre houding, heb je alle ruimte om een ideale positie aan te nemen. Je merkt dat je rug zich automatisch recht en de meest verantwoorde ergonomische houding aanneemt. 
  • Automatisch ergonomische houding: Zoals gezegd neemt je lichaam dus automatisch een ergonomische houding aan. Simpelweg doordat er geen tegendruk door een bepaald materiaal aan de rug wordt gegeven. Bij een bureaustoel leun je automatisch naar achter voor een tegendruk. Wanneer deze er bij een ergonomische zitbal niet is, doet je lichaam dit zelf. Het is een gezonde manier om dagelijks met een bureaustoel aan het werk te gaan. 
  • Mooi design: Een belangrijk punt voor veel mensen is ook dat de ergonomische zitbal een mooi design heeft. Het moet wel enigszins complementair zijn aan de rest van de inrichting. Vandaar ook dat een ergonomische zitbal vandaag de dag van een zeer kwalitatief design is voorzien. De trendy opties van Ergodôme zijn mateloos populair en misstaan in geen enkele werk- of huiskamer. Deze optimale combinatie van lichamelijke voordelen en aan design gerelateerde kenmerken zorgen ervoor dat tegenwoordig steeds meer mensen voor een ergonomische zitbal kiezen.

Ben je iemand die veel uren aan een bureau doorbrengt? Dan is het wellicht een mooi moment om ergonomische maatregelen te nemen. Als je er zeker van wilt zijn dat je ook over een aantal jaar geen rugklachten gaat ontwikkelen, dan is nu de tijd aangebroken om iets te doen.

Ben je benieuwd naar de verschillende ergonomische zitballen die Ergodôme aanbiedt? Neem dan een kijkje tussen de mogelijkheden. De kans is groot dat je er een optie tussen ziet die mooi aansluit op het design in je werk- of huiskamer.

Ergonomische zitbal | Ergonomische zitballen | Ergodôme