De getuigenissen van mensen die langdurig op een Bioswing®-bureaustoel werken, spreken voor zich: ‘zeer licht’, ‘bijna zwevend’,  ‘als gewichtloosheid’, ‘extreem aangenaam’. De Bioswing® bureaustoel heeft een wonderbaarlijk effect op de gebruikers… De Bioswing®-Technologie is verbluffend.

Rugpijn bij het zitten wordt vrijwel altijd veroorzaakt door gebrek aan beweging van de kleine, diepliggende rugspieren. Elk mens heeft 150 van die spiertjes die de wervelkolom ondersteunen in staande of zittende positie. Deze spiertjes dragen het volledige gewicht van je bovenlichaam -romp, armen en hoofd - als je zit: dit is méér dan de helft van je volledige lichaamsgewicht.

Actieve bureaustoel

Bij gebrek aan beweging, dus ook gebrek aan doorbloeding, gaan die spiertjes verkrampen en kan je zelfs hevige rugpijn krijgen. Het BIOSWING®-systeem in de bureaustoel harmoniseert jouw lichaams- en bewegingsritme met de stoel. Iedere subtiele bewegingsimpuls – van hand-en hoofdbewegingen tot en met je hartslag en je ademhaling – leidt tot een bewegingssamenspel tussen je hersenen, je rugspieren en de stoel.

Minder rugpijn

Gevolg: de stoel geeft continu bewegingsprikkels aan de ongeveer 150 kleine rugspieren die zo belangrijk zijn voor de stabilisatie van je wervelkolom in verticale positie. Daardoor ontstaat een voortdurende, automatische beweging ter hoogte van de rugwervels en de tussenwervelschijven en dit is heel belangrijk voor iedereen die last heeft van rug- of nekpijn. Door die beweging worden de kleine rugspiertjes namelijk geactiveerd, worden ze goed en voldoende doorbloed en de toxines worden afgevoerd: uw rugpijn verdwijnt.

Het gaat zelfs verder: je neurale netwerken worden gestimuleerd,  je prestatievermogen verhoogt, je kan je beter concentreren en je gaat je zelfs beter en fitter voelen, zelfs al na 1 dag.

Het geheim van Bioswing® zit in de zeer gevoelige swingelementen die geïntegreerd zijn in de zitmechaniek van de stoel en die iedere impuls omzetten in een horizontale beweging. Je kan de stoel komen testen in de winkel.