Wie aan fibromyalgie lijdt, heeft vaak last van pijnlijke drukpunten. Daarom moeten we ervoor zorgen dat ze niet te hard slapen. Maar natuurlijk mag ook het ergonomieaspect niet uit het oog verloren worden…

Kenmerkend voor fibromyalgie zijn spierpijn en drukpijnlijke punten verspreid over het lichaam. De spierpijn wordt heviger na inactiviteit of blootstelling aan kou. Het syndroom gaat ook vaak gepaard met klachten zoals slaapstoornissen, vermoeidheid, spierstijfheid en hoofdpijn.

Fybro en drukgevoeligheid

Om aan die slaapstoornissen en de drukgevoeligheid iets te doen, heeft Ergodôme een specifieke methodiek bedacht waarbij een matraskern met een uitgesproken zachte schouderzone een grote rol speelt bij het ontspannen van de nek- en schouderzone en daaruit voortvloeiend de hele wervelkolom. Het is zelfs mogelijk om de matras in hardheid aanpasbaar te maken, afhankelijk van hoe je je voelt.

Bovendien hebben we een bijzonder soepele matrastijk ontworpen die extreem elastisch is waardoor het lichaam heel veel raakvlak heeft met de matras. En hoe meer raakvlak je hebt, hoe minder druk per m² er is op de pijnlijke plaatsen.

Koude nachten

Voorts zorgen we ervoor dat de matras - dankzij een mengeling van wol en zijde - lekker warm aanvoelt, zelfs tijdens de koude winternachten. Ook dat zorgt voor meer ontspanning.