Ergonomisch werken draait om het optimaliseren van comfort, gezondheid en efficiëntie op de werkplek. Het gaat dus verder dan uitsluitend een ergonomische bureaustoel of een werktafel met de perfecte hoogte. Wij introduceren je graag in de verschillende niveaus om het menselijk welzijn binnen een organisatie te verbeteren.

Fysieke ergonomie

Fysieke ergonomie houdt rekening met ons lichaam en de fysieke handelingen die we ermee doen. Denk aan je lichaamshouding, maar ook repetitieve bewegingen, krachtinspanningen of andere. We bouden dan ook steeds meer een wereld op maat van de mens. Zaken die ontwikkeld wordn voor het optimaliseren van je handeling, maar ook om gezondheidsproblemen te voorkomen. Denk daarbij aan concrete zaken zoals deuren die weinig kracht vragen om te openen, keukenwerkbladen op de perfecte hoogte of comfortabele auto's.

Vertaald naar de werkvloer denken we dan aan aangepast zitmeubilair, zoals een ergonomische bureaustoel of een zit-statafel, maar ook een beeldscherp dat op de juiste hoogte staat en andere toepassingen. Belangrijk voor wie al nekklachten of rugklachten heeft, maar ook als preventieve maatregel voor de andere medewerkers.

Cognitieve ergonomie

Cognitieve ergonomie vraagt zich af hoe goed het gebruik van een product of systeem aansluit bij onze cognitieve vermogens. Denk aan mentale processen zoals waarneming, geheugen, redenering en de manier waarop die beïnvloed worden door intereacties met mensen en andere elementen.

Op het werk kunnen we daarop inspelen met duidelijke instructies, afwisseling tussen taken, aangepaste mentale werklast, doordachte planning en besluitvorming en zo verder. Het resultaat? Minder stress en betere prestaties bij de medewerkers.

Organisatorische ergonomie

Organisatorische ergonomie ten slotte focust op het optimaliseren van het socio-technisch systeem. In mensentaal: hoe kunnen we werkprocessen in bedrijfsstructuren zo efficiënt mogelijk inrichten? De cultuur en het beleid van een bedrijf moeten leiden tot een goede werksfeer en een goede communicatie tussen medewerkers en leidinggevenden.

In een ideale organisatie-ergonomie kan een medewerker zijn werkzaamheden aanpassen aan zijn noden. De juiste balans tussen werk en privé bijvoorbeeld of voldoende rust voor medewerkers die werken in een ploegensysteem. Andere belangrijke thema's hierbij zijn teamwork, thuiswerk, beheer van middelen, werktijden, kwaliteitsmanagement... 

Ergonomiescan door onze experts

Wil je graag de ergonomie in je onderneming optimaliseren en reken je daarvoor graag op onze expertise? Ergodôme komt graag langs bij jou voor een ergonomiescan. We kijken grondig naar de huidige situatie, zorgen voor een duidelijke evaluatie en helpen je met oplossingen op maat. Neem gerust contact op voor meer informatie over onze ergonomiescan.