Open Bedrijvendag vindt dit jaar plaats op zondag 1 oktober. Ook Ergodôme doet er aan mee. Vanaf 10u kan je bij ons terecht voor alle mogelijke informatie over je rug en hoe we je rugproblemen kunnen aanpakken. Bovendien kan je meedoen aan een workshop met gerichte oefeningen tegen rugklachten. 

Rugproblemen hebben oorzaken. Een van de belangrijkste - zo niet dé belangrijkste - oorzaak is stilzitten. We zitten met zijn allen veel te veel stil, vooral op ons werk. De gevolgen zijn alarmerend want volgens de Wereldgezondheidsorganisatie leidt stilzitten ook tot hart- en vaatziekten, beroertes, dementie, darm- en borstkanker, type 2 diabetes en depressie. Hoog tijd dus om minder stil te zitten!

Dynamisch werken 

Bij Ergodôme kan je ontdekken hoe we het dogma van stilzitten in de werkomgeving verbannen. Dynamische werkplekken en ergonomische (bureau)stoelen zijn de enige manier om de gezondheidsproblemen aan te pakken. Je kan ze komen testen tijdens Open Bedrijvendag.

Bovendien kan je in wereldprmière onze nieuwe Powernapcabine komen testen. Even je rug en je geest ontspannen kan wonderen doen voor je gezondheid en je productiviteit!

Slaapcomfort

Als producent van slaapcomfort kunnen wij net dat beetje meer.  We leggen de link tussen wat de wetenschap ons leert over slapen en over het ideale bed. In het ideale bed kan je langer aan één stuk door kunt slapen, want dat verhoogt je slaapkwaliteit. Om het ideale bed samen te stellen moeten we uitmaken welke factoren je slaap verstoren en hoe we die kunnen beperken.

Bovendien kunnen we je wervelkolom 'scannen' met de Spinescanner, een nieuwe toepassing die enkel en alleen bij Ergodôme te zien is.

Het slaapsysteem van Ergodôme is uniek en het wérkt, ook voor wie sukkelt met ernstige rugaandoeningen of gezondheidsproblemen. Kom er gerust eens over praten tijdens de Openbedrijvendag.

Relaxzetels en salons

Rugpijn kan je ook vermijden door op een juiste manier te relaxen. Bij Ergodôme pakken we élk probleem aan en helpen we je met de zetel die past bij je lichaam en je eventuele klachten en noden. Een greep uit de mogelijkheden:

  • Ergogravity: dé relaxzetel voor de ruglijder. Dit jaar krijg je een absolute primeur te zien bij Ergodôme: we stellen de nieuwe Ergo-gravity voor aan de Europese markt!
  • Maatwerk: kies de juiste maat
  • Perfecte lendensteun om pijnvrij te zitten
  • Salons die je rug wél juist ondersteunen
  • Oplossingen voor allerlei medische klachten of ongemakken
  • Zetels met opstahulp om actief te blijven
  • Unieke tilt-kantelfuncties voor optimaal comfort en heerlijk rusten
  • Véél opties mogelijk

 Kom deze en nog veel andere mogelijkheden ontdekken. We kunnen je zeker helpen!

Workshop

Dit jaar geven we een praktische workshop met gerichte oefeningen tegen rugklachten. Deze workshop loopt de hele dag en wordt gegeven door ergotherapeut en Physical Coach Justin Couteron. Zeker de moeite waard om aan mee te doen! Je kan ons bezoeken tussen 10 en 17u.