Van zodra het wat warmer wordt, krijgen veel mensen het moeilijker om de slaap te vatten. Toch bestaan er heel wat mogelijkheden om het bed of de slaapkamer wat frisser te maken.

Op het internet vind je talloze tips om de slaapkamer af te koelen tijdens de warme zomernachten. Bij Ergodôme weten we dat de warmte je nachtrust kan verstoren en daarom hebben we in onze productgamma een aantal mogelijkheden - niet om de kamer kouder te maken - maar om je matras en je beddengoed wat frisser te maken.

Veel mensen slapen onder een veel te warm deken. Tijdens de warme nachten is een katoenen laken (liefst van eco katoen) meestal al voldoende. Maar vergeet ook de ondergrond niet, de bovenkant van je matras. Ligt er bijvoorbeeld een molton op je matras? Wol geeft veel warmte af en is perfect voor tijdens de koude winternachten, maar in de zomer kies je beter voor een katoenen variant.

Supertip: de matrassen van Ergodôme zijn zo aanpasbaar dat je ze zelf frisser kan maken in de zomer en warmer in de winter. Hoe we dit doen? We kunnen je matras uitrusten met een afristbaar bovenplateau. Die plateau kan je naargelang de temperatuur aanpassen.