Veel mensen zien pas het belang van ergonomie in als ze problemen krijgen met de rug of de nek. Nochtans kan een goede houding van de rug tijdens de nacht je heel wat problemen besparen. Een ergonomische matras is een prima investering.

De tussenwervelschijven

Een tussenwervelschijf bevindt zich tusen twee  wervels. Ze bestaat uit een ring van vezelig kraakbeen met in het midden een geleiachtige kern. Deze kern is een soort schokdemper die de impact van de dagelijkse activiteiten absorbeert en de twee wervels gescheiden houdt. Tijdens de nacht moet ze van die schokken kunnen herstellen (regeneratie).

De wervelkolom in bed

In zijhouding moeten de wervels een rechte lijn vormen. In zij- buikhouding moet de wervelkolom in zijn natuurlijk gebogen vorm blijven, zoals bij het rechtop staan. Dijbenen en knieën moeten wat dieper in de matras liggen zodat ze geen te grote druk op de onderrug veroorzaken. Ook bij rugslapen moet de rugwervelkolom in zijn natuurlijke vorm blijven.

Ergonomische lighouding

Verschillende lichamen, verschillende matrassen

Je lichaamsbouw bepaalt hoe je rug ondersteund moet worden om ergonomisch perfect te liggen. En aangezien we lichamelijk soms heel sterk van elkaar verschillen, moet ook de matras anders opgebouwd worden. In de testfase gaan we op zoek naar de juiste compositie van jouw matras en maken wij een matras op maat van jouw lichaam.

Ontdek hier meer.