Je slaapomgeving is van uiterst belang aangezien het je nachtrust helemaal bepaalt. Zo kan het ook de oorzaak zijn eventuele slaapproblemen. Meestal zijn er meerdere oorzaken die ervoor zorgen dat iemand slechter slaapt. Wie weet neem je een foute houding aan of slaap je op een slechte matras of hoofdkussen. Blijven de slaapproblemen voorkomen, dan kan dit tot eventuele complicaties of klachten op lange termijn leiden. Hoe kan je jouw slaapproblemen of slaapklachten nu verhelpen?

Vaak voorkomende slaapklachten  of slaapproblemen

Allereerst is het interessant om na te gaan welke slaapklachten of slaapproblemen het vaakst voorkomen. Voel je je in de ochtend nog niet uitgerust? Dan komt dit wellicht omdat je tijdens je nachtrust onvoldoende diepe slaap hebt gehad, waardoor je je in de ochtend niet fit genoeg voelt.

Wakker worden met pijn in de rug of nek is ook een veelvoorkomende klacht. De oorzaak hiervan is dikwijls dat je lichaam niet in de juiste slaaphouding ligt, waardoor je rug onder spanning staat. Een goede slaaphouding is dus zeer belangrijk.

Een verkeerde slaaphouding kan ook tot woelen leiden. Zo kan je een te zachte of te harde matras hebben, wat kan zorgen voor pijnklachten in de rug, nek en schouders.

De keuze van een bepaalde matras is dus heel persoonlijk. Welke matras is nu het beste voor jou? Dat hangt onder meer af van je slaaphouding: ben je een rugslaper, lig je op je zij of val je alleen op je rug in slaap? Ook het gewicht van een persoon speelt een grote rol: zo heeft iemand die zwaarder is, een stevigere matras nodig dan een lichter iemand.

Slaapomgeving | Slaapproblemen | Spine scan | Slaapanalyse

Slaapanalyse

Een grondige slaapanalyse wordt gedaan aan de hand van jouw slaapgewoonten en slaapkenmerken. Een slaapanalyse kan van pas komen wanneer je klachten begint op te merken en een slaapprobleem begint te ontwikkelen.

Aan de hand van een aantal verschillende metingen kunnen onze slaaparchitecten een persoonlijke slaapanalyse opstellen, waarbij volgende elementen worden bekeken:

  • Wat is uw huidige slaapsituatie en -omgeving?
  • Hoe is uw lichaam opgebouwd?
  • Zijn er lichamelijke klachten of kwalen?
  • Zijn er mentale klachten bij het slapen?  

Wat is uw dominante slaaphouding?

Spine Scan

Wanneer je last hebt van ernstige rugklachten, dan kunnen we ook een spine scan uitvoeren. Zo weet je onmiddellijk of je rug juist of verkeerd ligt. De meting kan thuis, op je huidig slaapsysteem uitgevoerd worden. Onze slaaparchitechten komen hiervoor graag bij je langs.

Een Ergodôme slaapsysteem biedt de perfecte oplossing voor uw slaapprobleem. Op deze manier zorgen we voor een zalige nachtrust. Bezoek onze showroom in Kortrijk of Antwerpen.