Heb je ook last van rugpijn bij het opstaan? Zorgt je bed voor nekpijn als je wakker wordt? Dan kan er op ergonomisch vlak waarschijnlijk heel wat verbeterd worden. Een ergo-gravity bed van Ergodôme is daarom de oplossing die je zoekt. Bij ons kan je terecht voor ergonomische bedden die rug- en nekpijn laten verdwijnen. We weten allemaal wel dat een goede matras cruciaal is om rugpijn te vermijden. Om nekpijn tegen te gaan, hebben je dan weer een goed hoofdkussen nodig. Een ergo-gravity bed van Ergodôme combineert die twee en zorgt voor de perfecte ergonomie. Zo kan je ’s avonds gaan slapen met de zekerheid dat je ’s morgens geen rug- of nekpijn zal hebben.

Design & Comfort

De Ergo-Gravity boxspring van Ergodome combineert design met vederdicht comfort. De ultra-fijne boxspring is gevuld met mini-pocketveren: 5 cm hoog, 500 stuks per m2. (Om je een idee te geven: in een matras zitten gemiddeld 280 -375 veren per m2.) De pocketveren zijn gefinetuned naar 7 lichaamszones, waardoor je lichaam super-punctueel ondersteund wordt!

Bovendien lopen de mini-pocketveren bijna over de volledige lengte en breedte van de boxspring door. Ze worden omsloten door een schuimkader, waardoor je geen last hebt van harde randen! Op de
Je kan dus heerlijk languit & breeduit slapen — en maximaal genieten van ergonomisch slaapcomfort. Zeg maar vaarwel tegen rugpijn, nekpijn en die slechte nachtrust.

Zero-Gravity functie

Hoe werkt een ergo-gravity bed van Ergodôme? Het bed kan in verschillende standen worden gezet en de matrassen van Ergodôme passen zich aan aan de vorm van je lichaam. Een ergo-gravity bed plaatst je lichaam in een houding die gebruikt wordt door astronauten als ze naar de ruimte gaan. Zero-Gravity ofwel nul zwaartekracht. Vanaf je in het bed ligt, valt door de ergo-gravity stand elke spierspanning weg. Daardoor verdwijnt tijdens het relaxen ook uw rug- of nekpijn. Het streeft naar het gevoel gewichtloosheid in bed. Uw lichaam moet de kans krijgen om zich te herstellen. Doordat uw bovenlichaam en knieën schuin omhoog liggen en uw bekken dus in het diepste punt ligt, kunnen de buikspieren zich maximaal ontspannen. Bovendien zal er ook minder druk op de borst zijn waardoor u eenvoudiger zal kunnen ademhalen. Daardoor zullen dus de bloedcirculatie en zuurstoftoevoer terug snel op peil komen. De Ergo-Gravity bedden van Ergodôme brengen uw rug opnieuw in balans. Op die manier kan u ergere rugpijn voorkomen. Ook nekpijn zal door de verschillende functies van deze bedden verdwijnen.

 

Ergo-gravity bedden | Ergonomie | Rugpijn | Ergodôme

 

Comfort functies

Anti-snurk positie

Snurken wordt veroorzaakt door de luchtpijp die gedeeltelijk wordt geblokkeerd. Het irritante geluid is dus het snakken (snurken) naar lucht. Hiervoor is echter een hele eenvoudige medische oplossing. Slaapen met het hoofd lichtjes omhoog, in een hoek van 7-8°. Op die manier krijgt het strottenhoofd alle ruimte en zijn de luchtwegen maximaal geopend. Het in- en uitademen wordt dus niet langer belemmerd.

Als u nu ook met de benen lichtjes omhoog slaapt, in een hoek van 7-8°, dan zal uw bloed veel vlotter circuleren. Uw hart hoeft in die houding niet zo hard te pompen omdat het lichaam in balans ligt, in één lijn. Gedaan dus met die slechte nachtrust. Met de ergo-gravity bedden kan u volledig tot rust komen.

Vibratie-massage functie

Om echt te genieten kan je het bet op de massage stand zetten. Enkel de benen masseren of ook de rug? Dagelijks een massage of iets minder frequent? U kan alles zelf instellen. Echte luxe en heerlijk genieten dus.