Gemiddeld zitten we doorheen de dag zo’n 8 uur neer. Op kantoor, in de wagen en zelf thuis wordt er al snel een stoel bijgenomen. Maar de mens is helemaal niet gemaakt om zo lang stil te zitten en bovendien nemen we heel veel een slechte zithouding aan. Een hele dag neerzitten heeft enkel maar nadelen. Een van die nadelen is dat er een slechte doorbloeding is van je hele lichaam doorheen de dag. Nog een nadeel is dat je niet actief bent en dus ook geen calorieën gaat verbranden.

Door neer te zitten heb je een lage hartslag. Hierdoor krijgen de hersenen minder zuurstof en dat heeft dan weer invloed op het concentratievermogen en de productiviteit. Bovendien heeft het ook een effect op je slaappatroon. Inactiviteit zorgt er namelijk voor dat we slechter gaan slapen. Maar natuurlijk kunnen we ook niet de hele dag rechtstaan als we aan een bureau moeten werken.  Daarom bestaan er ergonomische bureaustoelenDie stoelen zijn speciaal ontworpen om je lichaam zo min mogelijk te belasten als je toch enkele uren spendeert aan een bureau. En nu er vaker van thuis moet worden gewerkt, verdient een ergonomische bureaustoel wel een plaatsje bij je thuis.

Aangepast aan jouw lichaamsprofiel

Een ergonomische bureaustoel is perfect aanpasbaar aan jouw lichaamsprofiel dankzij de instelbare:

  • zithoogte
  • zitdiepte
  • zithoek
  • rughoogte
  • armleuningen
  • lendensteun
  • hoofdsteun

Dankzij het kantelmechanisme nodigt zo'n stoel ook uit tot bewegen, wat de bloedsomloop en zuurstofopname ten goede komt. Belangrijk is dat de heup zich steeds iets hoger bevindt dan de knieën zodat er een “open hoek“ ontstaat. Verder mag de doorbloeding nergens belemmerd worden. Ook de rug moet goed en op de juiste plaats ondersteund worden dankzij een goed werkende lendensteun.

Grotere mensen
Voor een groot en lang persoon is het meestal geen sinecure om een gepaste bureaustoel te vinden. Ook voor personen met een grotere lichaamslengte of postuur hebben wij oplossingen op maat. Wij bieden diverse bureaustoelen aan met hogere gasveren, zodat deze ook ergonomisch ingesteld kan worden.

grote keuze ergonomische bureaustoelen

De ergonomische bureaustoel die jij nodig hebt!

Met een ergonomische bureaustoel kan je rug- en nekklachten vermijden en het heeft ook een positief effect op de productiviteit. Door een aangepaste zithouding ben je meer gefocust en ervaar je bijgevolg minder stress. Door de juiste ondersteuning van het lichaam en een kantelmechanisme in de bureaustoel verbetert het de doorbloeding doorheen je lichaam. 

Na lang stilzitten in de verkeerde houding kan er op korte termijn tintelingen ontstaan in de benen, wat niet aangenaam is om te werken. Een ergonomische bureaustoel vermijdt die klachten en biedt een verhoogd comfort tijdens de werkuren. Dat verhoogd comfort is te danken aan de ergonomische bureaustoel die aangepast kan worden aan wie dan ook.

Ergodôme beschikt over de juiste kennis om je aan de ideale ergonomische bureaustoel te helpen. Wij hebben een breed aanbod aan ergonomische bureaustoelen en onze werknemers staan je graag te woord over de perfecte optie uit ons uitgebreid aanbod. Wij bieden advies aan de hand van je lichaamshouding en het soort werk je verricht en zoeken samen met je de gepaste bureaustoel uit. Of je kan nog een stapje verder gaan en je volledige ergnomische werkplek inrichten. Ook voor ergonomisch thuiswerk is een aangepaste bureaustoel sowieso een aanrader.

Neem zeker eens een kijkje op de webshop of kom langs in een van onze winkels in Kortrijk of Antwerpen. Heb je de juiste ergonomische bureaustoel gevonden op de webshop, dan leveren we die zo snel mogelijk op kantoor of bij je thuis.