Goed zitten, geeft toekomst aan je rug

Zelfs wanneer je ontspant, is het van cruciaal belang om je lichaam en wervelkolom op de juiste punten te ondersteunen. Zo vermijd je lichamelijke klachten en geraak je pas écht uitgerust.

Zo zit je goed

1. Een juiste zithoogte en -diepte
In zitpositie kunnen je voeten op de grond staan.

2. Rughoogte en neksteun
Voor een correcte nekondersteuning zijn de juiste rughoogte en een nekkussen op maat van belang.

3. Bekkenkanteling
Een bekkenkanteling zorgt voor de nodige rugondersteuning tijdens het kantelen.

4. Lendensteun
Een lendensteun geeft je onderrug extra steun op de juiste plaats.

5. Voetensteun
De voeten mogen niet uit de voetensteun hangen, om afknelling van de achillespees te vermijden.

6. Hartbalans
In deze positie liggen je voeten hoger dan je hart, wat gezond is voor je voeten, benen en rug.

Zithouding relaxzetel

Wat maakt een relaxzetel ergonomisch?

Ergodome Volledig op maat

Op maat van jouw lichaam

Een relaxzetel kan pas optimaal z’n werk doen als die overal is afgestemd op jouw lichaam. Van de juiste hoogte van de armleggers tot de hoogte van de rug. Ook de zithoogte, zitdiepte, zitbreedte en lengte van de voetensteun zijn belangrijk. Je koopt toch ook geen paar schoenen dat te klein is voor je voeten?

Ergonomische zithouding op maat

Een goede drukverdeling

Ergonomische functies zoals een bekkenkanteling vermijden pijnlijke drukpunten en zorgen voor een gelijkmatige drukverdeling. Relaxzetels zoals de Ergo-gravity gaan nog een stapje verder en brengen je lichaam in een unieke positie. Zo valt bijna elke vorm van spierspanning en druk in de rug weg.

Verstelbare delen voor échte ontspanning

Een ergonomische relaxzetel heeft verschillende verstelbare delen: neksteun, ruggensteun, hoofdsteun… Zo kan je unieke hoeken creëren om je ruggenwervel en je spieren te helpen ontspannen.

Ondersteuning op cruciale punten

Zoek je naar een nieuwe relaxzetel? Let er dan zeker op dat nodige ondersteuning aanwezig is: lendensteun, neksteun, beweegbare armleuningen... Ze dragen je lichaam op een aantal belangrijke plaatsen, vermijden pijn en bieden comfort.

Ergonomische houding ondersteuning
Ergodome Afstandsbediening

Gemakkelijk in gebruik

Een goede relaxzetel kan je altijd vanuit een comfortabel positie bedienen. Mechanisch of liever gemotoriseerd? Voor elk budget bestaat een ergonomische oplossing.

Goede zithouding met bediening

Extra comfortfuncties op maat

De magie zit ‘m in de details. Een goede relaxzetel kan je altijd verder uitbreiden of aanpassen in functie van jouw specifieke wensen. Heb je bijvoorbeeld soms wat last om vanuit je relaxzetel recht te staan? Vind je het belangrijk om met je relax 360° rond te kunnen draaien? Of heb je liever een zachtere zitting? Samen brengen we je wensen in kaart.

Ergonomische salons

Een salon van Ergodôme bezit dezelfde ergonomische functies als een relaxzetel. Denk aan een verstelbare nek- en voetensteun, bekkenkanteling... Zo ervaar je het nodige comfort, verlaag je de druk en kan je urenlang zonder pijn in je salon zitten.

Ergonomische zithouding salon

Benieuwd naar onze oplossingen?

Relaxen klinkt alsof je er helemaal niets voor hoeft te doen. Maar ontspannen als je pijn hebt, is best lastig. Dankzij ergonomische oplossingen geniet je van deugddoende rust zonder ongemakken, zodat je daarna weer kwiek uit je zetel stapt.

Ontdek onze zetels en salons
Ergonomie expert op maat

Eens praten met onze experts?

Maatwerk begint bij een goed gesprek. Omdat elk lichaam anders is, luisteren we eerst naar wat jij nodig hebt voor we je ergonomisch advies geven. Bij ons in de showroom, of gewoon bij je thuis.

Rugleeftijd.be