Hoeslaken matrasbeschermer

Bedtextiel

Om je matras te beschermen tegen slijtage, vocht en andere vlekken, is het aangeraden om een hoeslaken en een matrasbeschermer te gebruiken. Kies ze zorgvuldig uit, want ze vervullen een belangrijke rol in je slaaphygiëne en kunnen de ergonomische eigenschappen van je matras maken of kraken.

Hoeslaken

Ons ruim gamma hoeslakens voldoet telkens aan deze 2 voorwaarden:

Rekbaarheid

Het hoeslaken span je over je matras als bescherming. Vooral de rekbaarheid van de stof is belangrijk. Om de werking en beweeglijkheid van je matras te ondersteunen, is het belangrijk dat het hoeslaken ‘isotropisch’ is. Dat betekent ’rekbaar in alle richtingen’. De rekbaarheid zorgt trouwens ook voor jouw gemak. Je hoeft zo niet te worstelen met het laken wanneer je het over de matras wil trekken. Daarom hebben we ook hoeslakens met grote hoeken die makkelijk over dikke matrassen passen.

Matrasbeschermer rekbaarheid

Vochtregulatie

Natuurlijk is het ook belangrijk dat een hoeslaken voldoende ademend en vochtregulerend werkt. Zo heb je altijd een aangenaam en droog gevoel wanneer je slaapt en wordt transpiratie afgedreven.

hoeslaken houten bedkader

Matrasbeschermer

Ergodome Anti bacterieel Office

Extra beschermlaag

Een matrasbeschermer is een aanrader voor elke matras. Zo’n extra beschermlaag beschermt je matras niet alleen tegen vuil, maar ook tegen bacteriën, huisstofmijt en schimmels. Zo slaap je altijd in een gezond klimaat. Daarnaast zorgt een matrasbeschermer voor extra vochtregularisatie en ventilatie.

Hoeslaken beschermlaag

Het juiste materiaal

Een matrasbeschermer moet net als een hoeslaken rekbaar zijn in alle richtingen (isotropisch). Zo ondersteunt hij de werking van je matras en kan jij ongehinderd bewegen in je slaap. Je kiest bij ons tussen een superzachte Molton uit ecologisch katoen of een zeer rekbare Tencel matrasbeschermer die we op maat maken in ons eigen atelier.

Bedtextiel materiaal molton
Ergonomisch expert slaap uitleg

Eens praten met onze experts?

Maatwerk begint bij een goed gesprek. Omdat elk lichaam anders is, luisteren we eerst naar wat jij nodig hebt voor we je ergonomisch advies geven. Bij ons in de showroom, of gewoon bij je thuis.

Rugleeftijd.be