Een goed hoofdkussen is belangrijk voor een goed slaap. Een ergonomisch hoofdkussen zorgt voor een correcte ondersteuning van jouw hoofd en nek. Dat betekent dat jouw nekwervels ook in een neutrale rechte positie moet liggen in de lijn van de rug. Zo creëer je in combinatie met een ergonomische matras een ontspannen slaap en vermijd je stramme nekspieren, nekpijn en hoofdpijn in de morgen.

Wat is een ergonomisch kussen?

Het hoofdkussen moet voldoende steun geven aan de nek en dus de nekholte volledig opvullen. Iedereen is verschillend en dus moet je hoofdkussen ook aanpasbaar zijn aan jouw eigen lichaamsbouw en jouw slaaphouding. 

juist ergonomisch hoofdkussen voor elke slaaphouding

Zijslaper
De nekwervels in een zijslaaphouding moeten in het verlengde liggen van de ruggengraat zodat er geen druk uitgeoefend wordt op de tussenwervelschijven en spierspanning vermeden wordt. Hier kies je best voor een individueel instelbaar kussen. De hoogte van het hoofdkussen hangt af van de hardheid van de matras en de schouderbreedte: Iemand met brede schouders heeft dan ook een dikker kussen nodig in zijslaaphouding dan iemand met een smalle schouderbreedte.

Rugslaper
Hier kiest men best voor een dunner kussen dat de kromming van de hals volledig opvult zonder dat het hoofd naar boven wordt geduwd.

Buikslaper
Voor een buikslaaphouding dient een hoofdkussen enkel als comfort en niet als ondersteuning. Daarom kies je best voor een dunner of helemaal geen hoofdkussen. Het ideale ergonomische hoofdkussen is dus instelbaar zodat het hoofd niet te hoog of te laag ligt en voldoende ondersteuning krijgt.

Invidueel aanpasbare kussen

De ergonomische kussens van Ergodôme zijn gevuld met 100% natuurlatex vlokken en zijn dus individueel in dikte verstelbaar volgens jouw houding. 

correcte slaaphouding dankzij ergonomisch hoofdkussen

Knuffelkussen: ergonomisch modulair hoodfkussen

ergonomisch aanpasbaar hoofdkussen uit natuurlatex en organisch katoen

Kern: verwijderbare natuurlatex vlokken
Hoes: organisch katoen voor een natuurlijke vochtafdrijving en optimale temperatuurregeling.
Wasbaar: 30°

Bestel direct online

Voorgevormde ergonomische kussens

Een voorgevormd ergonomisch of orthopedisch hoofdkussen heeft een specifieke vorm en kan afhankelijk van jouw slaaphouding en specifieke klachten een betere oplossing zijn dan een kussen met een losse vulling. De voorgevormde kern uit natuurlatex of memory foam (vormschuim) heeft een grote puntelasticiteit, waardoor het de vorm van jouw hoofd volledig overneemt en de nek goed ondersteunt.

Hier is ook maatwerk perfect mogelijk door middel van uitsparingen of specifieke vormen. Contacteer ons voor een adviesgesprek.

Ergo Soft: orthopedisch kussen

orthopedisch hoofdkussen memory foam

Kern: memory foam - hoogwaardig vormschuim 
Hoes: 100% polyester soft touch met ademend membraan voor goede ventilatie
Wasbaar: 40°

Bestel direct online

Het beste advies

De slaapexperts van Ergodôme Kortrijk en Antwerpen (Wilrijk) begeleiden jou graag in de keuze van het juiste ergonomische kussen. Met hun uitgebreide ergonomische kennis en expertise reiken onze experts graag een goede oplossing aan om zonder nekpijn te kunnen opstaan.

Ergonomisch kussen | Ergonomisch hoofdkussen | Ergonomische hoodkussens | Ergodôme

 

Webshop

Bestel makkelijk en snel deze bestseller ergonomische hoofdkussens online: