Ergonomisch kussen zijlig

Ergonomische hoofdkussens

Net zoals niet iedereen exact acht uur slaap nodig heeft, past niet elk kussen bij elk type slaper. Je lichaam en je slaaphouding bepalen wat het beste bij je past.

Ergodome rugvriendelijk meubilair

Wat maakt een hoofdkussen ergonomisch?

Een ergonomisch hoofdkussen zorgt voor een correcte ondersteuning van je hoofd en nek. Dat betekent dat ook je nekwervels in een neutrale rechte positie moeten liggen, in lijn met je rug. In combinatie met een ergonomische matras creëer je zo een ontspannen slaap en vermijd je stramme nekspieren, nekpijn en hoofdpijn in de ochtend.

Ergonomisch hoofdkussen rugvriendelijk meubilair

Welke type slaper ben jij?

Zijslaper

Een goed hoofdkussen voor een zijslaper zorgt ervoor dat je nekwervels en je ruggengraat op één lijn liggen. Zo vermijd je spierspanning en druk op de tussenwervelschijven. Een individueel instelbaar kussen werkt het beste. De hoogte van je hoofdkussen hangt af van de hardheid van je matras en de breedte van je schouders. Heb je brede schouders, dan heb je een dikker kussen nodig in zijslaaphouding dan iemand met smallere schouders.

Rugslaper

Kies een dunner kussen dat de kromming van je hals volledig opvult zonder dat je hoofd naar boven wordt geduwd.

Buikslaper

Buikslapers hebben eigenlijk helemaal geen hoofdkussen nodig als ondersteuning. Lig je toch graag op een kussen? Kies dan voor een dunner kussen of helemaal geen hoofdkussen.

Het ideale ergonomische hoofdkussen is instelbaar zodat het hoofd niet te hoog of te laag ligt en voldoende ondersteuning krijgt.

Orthopedisch hoofdkussen zijslaper
Orthopedisch hoofdkussen rugslaper
Orthopedisch hoofdkussen buikslaper

Slaap

architect

aan huis

LR Ergodome slaap 563

Haal een expert in huis

Heb je echt nood aan een betere nachtrust? Onze experten komen graag bij je thuis voor een analyse van je bed en een oplossing op maat.

Maak een afspraak

Veelgestelde vragen

Ergonomie expert hoofdkussen

Vind samen met een expert het perfecte hoofdkussen

Omdat elk lichaam anders is, luisteren we eerst naar wat jij nodig hebt voor we jou oplossingen aanreiken. Bij ons in de showroom, of gewoon bij je thuis.

Rugleeftijd.be