Dekbed persoonlijke temperatuur

Dekbedden

Wie te warm of te koud heeft, zal veel moeilijker in slaap vallen, beginnen woelen en daardoor minder diep slapen. Een gezond slaapklimaat zorgt voor een juiste temperatuur en ideale vochtregeling. Zo slaap je ongestoord en verhoogt je slaapkwaliteit. Het juiste dekbed zorgt voor een goede persoonlijke temperatuur en een volgens de (veranderende) omstandigheden.

Individuele warmtebehoefte

Warmte en kou is voor iedereen een persoonlijke zaak: de ene persoon zweet heel snel en de ander heeft het altijd koud. Ook zijn er verschillen tussen mannen en vrouwen. Wist je dat zelfs je leeftijd een invloed kan hebben? Hoe ouder je wordt, hoe meer behoefte je krijgt aan warmte.

Ook de plek waar je slaapt bepaalt de keuze van het juiste dekbed. Is je slaapkamer verwarmd of niet? Is ze noord- of zuidelijk gericht? Allemaal factoren die mee bepalen of je kiest voor een warmer of frisser dekbed.

Donsdeken slapen

Een dekbed voor elk seizoen

Je dekbed kan, net als je kleding, aan de heersende klimaat- en temperatuursomstandigheden aangepast worden. Kies daarom een dekbed dat je kan aanpassen aan de verschillende seizoenen. Zo lig je niet te bibberen of te zweten, maar kan je ontspannen genieten van je nachtrust. Het ideale dekbed zorgt er bovendien voor dat het vocht dat je lichaam ‘s nachts verliest zoveel mogelijk verdampt. Alleen zo doet je slaap ook wat hij moet doen: je lichaam herstellen.

Dekbed verschillende seizoenen

Slaap

architect

aan huis

LR Ergodome slaap 563

Haal een expert in huis

Heb je echt nood aan een betere nachtrust? Onze experten komen graag bij je thuis voor een analyse van je bed en een oplossing op maat.

Maak een afspraak

Het optimale dekbed

Om in te spelen op je individuele warmtebehoefte én aan alle vier de seizoenen, bieden wij diverse dekbedden aan uit verschillende materialen, met verschillende hoeveelheden vulling en allerlei soorten tijken.

Zomerdekbedden

Zijn aangenaam licht en fris. Door de uitstekende vochtregulerende werking van de dekbedden slaap je zelfs tijdens hete zomernachten heerlijk ontspannen.

Winterdekbedden

Zijn dubbele dekbedden. Deze dekbedden zijn bijzonder warm omdat ze uit twee afzonderlijk vastgestikte dekbedden bestaan. Tussen beide lagen ontstaat een luchtbuffer die voor perfecte warmte-isolatie zorgt en voorkomt dat koude zones ontstaan.

Vierseizoensdekbedden

Zijn een combinatie van beide, waardoor je het hele jaar door het dekbed kan aanpassen aan jouw warmtebehoefte.

Zomerdekbed greensleep
Winterdekbed greensleep
Vierzeisoensdekbed promo greensleep
Green sleep natuurlijke grondstoffen

Natuurlijke materialen

Ook de vulling van je dekbed speelt een grote rol. Natuurlijke materialen hebben van nature uit meer vochtafdrijvende en temperatuurregulerende eigenschappen dan synthetische materialen.

Natuurlijk materiaal greensleep
Ergonomisch expert slaap uitleg

Eens praten met onze experts?

Maatwerk begint bij een goed gesprek. Omdat elk lichaam anders is, luisteren we eerst naar wat jij nodig hebt voor we je ergonomisch advies geven. Bij ons in de showroom, of gewoon bij je thuis.

Rugleeftijd.be