Meer dan ooit is het belangrijk om een goede houding aan te nemen tijdens het kantoorwerk. Jouw werkomgeving ergonomisch inrichten is dan ook een must om kwaaltjes op lange termijn te voorkomen. Je werkpost op een goede manier inrichten is de eerste stap, dankzij een hele reeks aan ergonomische hulpmiddelen.

Een ergonomische werkplek verbetert het comfort en de productiviteit van de digitale werker. De juiste positie van het scherm, op de juiste plek jouw documenten en het gebruik van een ergonomische toetsenbord en muis zorgen voor de ideale opstelling. Op die manier neem je een natuurlijke houding zonder daar veel te moeten over nadenken.

Omdat wij kwaliteit en duurzaamheid hoog in het vaandel dragen werken wij dan ook als premium dealer samen met het kwaliteitslabel Bakker Elkhuizen.

premium dealer ergonomische kantooraccessoires Bakker en Elkhuizen

Laptopstandaard

Laptopstandaards verhogen het beeldscherm van de laptop en verkleinen de kijkafstand. Hierdoor is er minder nekbelasting en kan er veel comfortabeler worden gewerkt. Een ergonomische laptopstandaard of laptophouder met een documenthouder verhoogt ook nog eens de productiviteit. Doordat de documenten ‘in-line’ liggen met het beeldscherm en toetsenbord hoeft de nek niet teveel belast te worden.

werken met een ergonomische laptopstandaard

Documenthouder

Een “in-line” documentenhouder zorgt voor een functioneel werkvlak en realiseert korte kijkafstanden tussen document, beeldscherm en toetsenbord waardoor de productiviteit toeneemt. Er is namelijk een duidelijke relatie tussen comfort en productiviteit.

ergonomische documenthouder

Monitorarm en monitorstandaard

Monitorarmen en schermverhogers voorkomen nek- en rugklachten en zorgen voor een comfortabelere werkhouding. Dankzij deze hulpmiddelen kan de schermhoogte aangepast worden aan de werkomgeving. Met een geoptimaliseerde monitorpositie werkt u veel comfortabeler en is uw productiviteit tot 10% hoger dan bij een slechte positionering.

ergonomische schermverhoger, monitorarm en monitorstandaard

Ergonomische muis

Het meest gebruikte accessoire bij het werken met een computer of laptop is nog altijd de muis. Werken met de computer bestaat uit tikken, klikken of kijken. De meeste tijd gaat in de regel naar het klikken, oftewel het muisgebruik. Tijdens onze computertijd maken we meer dan 53 procent gebruik van een muis. Dat is aanzienlijk meer dan de tijd die wordt besteed aan het werken met het toetsenbord. Het kiezen van een goede muis is dan ook erg belangrijk. Op die manier vermijd je klachten zoals RSI.

computerwerk met ergonomische muis

Bij verticale muizen wordt de muis vastgepakt in een ‘hand schud’ houding. Door deze houding buigt de pols minder opzij en hoeft de onderarm minder naar binnen te draaien. Met andere woorden: bij het gebruik van een verticale muis is er minder ulnaire deviatie en pronatie. Hierdoor is de spieractiviteit in de onderarm lager dan bij een standaardmuis.

Webshop

Bestel deze 'quick wins' via onze webshop en richt ook jouw werkpost ergonomisch in. Veilig en snel bij jou thuis of op kantoor geleverd.