Thuiswerken met ergonomisch meubilair

Een gezonde thuiswerkplek

Telewerken of thuiswerken zit in de lift. Van thuis uit werken heeft veel voordelen zoals een betere productiviteit, hogere efficiëntie en minder stress. Ook de work-life balans zou er wel bij varen.

Bekijk oplossingen en producten

Een positieve impact op je gezondheid, op korte én lange termijn

De meeste werknemers werken thuis aan de keukentafel of in de zetel. Plekken die niet aangepast zijn aan bureauwerk.

Een foute houding kan op lange termijn leiden tot fysieke klachten zoals een muisarm, ontstoken schouders, rugpijn of nekproblemen. Daarom is het van belang om ook thuis een goede en ergonomisch aangepaste werkplek in te richten.

Meer over de voordelen van ergonomie
Telewerken ergonomische zitbal

Maak van je thuiskantoor een gezonde & productieve werkplek

Begin met een goede organisatie van je werkplek

Een ergonomische werkplek verbetert het comfort en de productiviteit van de digitale werker. De juiste positie van het scherm, op de juiste plek jouw documenten en het gebruik van een ergonomisch toetsenbord en muis zorgen voor de ideale opstelling. Op die manier neem je een natuurlijke houding zonder daar veel te moeten over nadenken.

01 Tips voor thuiswerk organisatie werkplek

Kies een ergonomische bureaustoel

Zorg voor een ergonomische bureaustoel die afgesteld is op jouw lichaamsbouw en check regelmatig de instellingen. Een goede bureaustoel geeft immers een goede ondersteuning in de onderrug en laat jou toe om te bewegen. Belangrijk is dat de armsteunen gelijk komen met het tafelblad.

Vind de perfecte bureaustoel
02 Tips voor thuiswerk ergonomische bureaustoel

Zorg voor beweging tijdens jouw werkdag

Want de hele dag zitten is ongezond. Dat kan makkelijk door je bureaustoel eens te wisselen met een kniestoel of een leuke zitbal. In beide gevallen wordt je lichaam gestimuleerd om te bewegen en neem je automatisch een goede houding aan.

03 Tips voor thuiswerk beweging werkdag

Plan je eerste stap richting een ergonomisch thuiskantoor

Rugleeftijd.be