Is thuiswerk een blijver? Sowieso. Maar na maanden van thuiswerken zijn de voordelen stilaan uitgehold en zijn we klaar om terug naar kantoor te gaan. We verlangen naar spontane sociale interacties met collega’s en het gemak van face-to-face samenwerken zonder de barrière van een computerscherm.

De toekomst is hybride én ergonomisch. 

Dus nee, het kantoor is niet dood. Soms thuis, soms op kantoor. En als er één ding is dat de pandemie duidelijk heeft gemaakt bij bedrijven over de hele wereld, dan is het de groeiende noodzaak om de veiligheid en het welzijn van medewerkers te waarborgen. Lichamelijk en geestelijk.  Investeren in ergonomie betekent rechtstreeks investeren in de gezondheid en energie van medewerkers.

Hoe? Download direct onze gids

Het nieuwe kantoor

Als mails beantwoorden en individueel werk met hoge focus effectiever thuis kan gebeuren, zijn bedrijven bereid om op kantoor plaats te maken voor een andere manier van werken. Elk bedrijf vult dat op zijn eigen manier in. Het belangrijkste is dat elke werkplek tegemoet komt aan wat mensen, teams en bedrijven nodig hebben om productief te werken en te groeien. Een aantal bedrijven experimenteert nu met innovatieve werkomgevingen, hubs voor samenwerking en het uitdragen van de bedrijfscultuur. Medewerkers komen er samen om te vergaderen, sociale banden met collega’s te ontwikkelen en teamworkactiviteiten te ontplooien.