Tover je kantoor of thuisbureau om tot een ergonomische werkplek. Een ergonomische bureaustoel biedt veel voordelen, maar een volledige ergonomische werkplek, aangepast aan de noden van de werknemers, kent er nog meer.

Een ergonomische werkplek bevordert de productiviteit en de gezondheid van de werknemers. Te lang stilzitten is nooit een goed idee en een ergonomische kruk of een aangepaste werkopstelling biedt de mogelijkheid om te bewegen tijdens de werkuren. Verder is er ook gebleken dat een ergonomische werkplek een positieve invloed heeft op de sfeer tussen de werknemers waardoor het afwezigheidscijfer daalt. Alleen maar voordelen dus!

Bewegingsvrijheid dankzij de ergonomische kruk 

Hoe je aan je bureau zit, heeft veel invloed op je werkprestaties. Daarom is het belangrijk dat je zithouding correct is, namelijk met rechte rug tegen de rugleuning en beide voeten op de grond. Maar wat als je werkgever verwacht dat je je gemakkelijk kan verplaatsen? Of regelmatig aan een ander bureau werkt? Dan is een ergonomische kruk de ideale oplossing. 

Met een ergonomische kruk heb je de voordelen van een ergonomische bureaustoel en daar bovenop ook de mogelijkheid om vrij te bewegen. Aangezien zo’n ergonomische kruk geen rugleuning heeft, word je als het ware verplicht om zelf je spieren te gebruiken om rechtop te blijven zitten. Dat is beter voor de gezondheid en bevordert de productiviteit. Door de afwezigheid van armsteunen, heb je bovendien voldoende bewegingsvrijheid om te werken. 

Nog meer ergonomische hulpmiddelen

Ook belangrijk is de organisatie van je bureau. De beste manier om te werken, is met het toetsenbord zo dicht mogelijk tegen de rand van je bureau en het computerscherm op ooghoogte en armlengte. Die opstelling biedt ondersteuning voor de armen en voorkomt nekklachten. Een ergonomische werkplek kan nog verbeterd worden door enkele dagdagelijkse gebruiksvoorwerpen te vervangen. Zo heeft Ergodôme een aanbod van ergonomische hulpmiddelen, waaronder een ergonomische muis, toetsenbord en laptophouder. 

Bij Ergodôme vind je een breed gamma aan ergonomische meubelen en accessoires. Onze werknemers staan je dan ook graag bij in het creëren van de perfecte ergonomische werkplek. Neem alvast een kijkje op onze webshop of kom langs in een van onze winkels.