De getuigenissen van mensen die langdurig op een Bioswing®-bureaustoel werken, spreken voor zich: ‘zeer licht’, ‘bijna zwevend’, ‘als gewichtloosheid’, ‘extreem aangenaam’. De Bioswing® bureaustoel heeft een wonderbaarlijk effect op de gebruikers…

Bioswing

Het bioswing-systeem in deze bureaustoel zorgt voor een harmonie tussen jouw lichaam en de stoel. Er wordt een samenspel gecreëerd tussen bewegingen, hersenen, de ergonomische stoel en jouw spieren. Het systeem in de stoel geeft voortdurend bewegingsprikkels aan de spieren die de wervelkolom ondersteunen. Op die manier is er een continue automatische beweging ter hoogte van de rugwervels en tussenwervelschijven. De rugspieren die je wervelkolom stabiliseren worden zo geactiveerd waardoor ze goed doorbloed worden. Deze doorbloeding zorgt er op zijn beurt dan weer voor dat toxinen worden afgevoerd en bijgevolg rugpijn verdwijnt.

Daar stopt het echter niet. Zoals eerder gezegd heeft uw werkhouding ook invloed op de neurale netwerken, vermoeidheid... De bioswing zorgt ervoor dat je prestatievermogen verhoogt, de concentratie stijgt en het vermoeidheidsgevoel afneemt. Dit bewijst dus nog maar eens hoe belangrijk jouw werkhouding is. Zorg tijdens je werkdag dat je voldoende afwisselt tussen zitten en staan. Bij Ergodôme hebben we heel wat verschillende stoelen en ander meubilair om een ergonomische houding te verzekeren. 

 

Bioswing | Ergonomische bureaustoel | Ergodôme

 

De hele dag stilzitten is ongezond, dat hoor je de dag van vandaag overal. Een passieve werkhouding veroorzaakt niet alleen rug- en nekpijn, maar ook hoofdpijn, maagpijn, vermoeidheid en tal van andere stress-symptomen. Meer bewegen is dus een eenvoudige oplossing. Je zal meer energie krijgen, je beter kunnen concentreren en minder stress hebben. Het belangrijkste is om dit nu ook voor elkaar te krijgen op kantoor.

Als de kleine rugspieren die de wervelkolom ondersteunen in zit-houding niet genoeg bewegen, kan rugpijn veroorzaakt worden. Bijna de helft van je volledige gewicht wordt gedragen door deze spiertjes. Ze worden dus zwaar belast en door het gebrek aan beweging is er ook een lage doorbloeding. De spieren zullen verkrampen waardoor (hevige) rugpijn wordt veroorzaakt. 

Bioswing | Ergonomische bureaustoel | Ergodôme