Bioswing hellende zitneiging
Tips & tricks Overzicht

Tips voor een gezonde thuiswerkplek

Telewerken of thuiswerken zit in de lift of velen willen het doen. Van thuis uit werken heeft heel wat voordelen zoals een betere productiviteit, hogere efficiëntie en minder stress. Ook de work-lifebalans zou er wel bij varen.

Maar het heeft ook wat gevolgen voor de lichamelijke gezondheid langere termijn: De meeste werknemers werken thuis immers aan de keukentafel of in de zetel, m.a.w. op meubilair dat niet aangepast is voor bureauwerk. Deze foute houding kan op lange termijn leiden tot fysieke klachten zoals een muisarm, ontstoken schouders of rugpijn of nekproblemen.

Daarom is het van belang om ook thuis een goede en ergonomisch aangepaste werkplek in te richten.
Wij geven u graag enkele tips:
1. Een goede organisatie van je werkplek is het begin. Zorg dat je alles op één lijn voor jou plaatst (computer, documenten, toestenbord) en zet altijd de bovenste rand van het scherm op ooghoogte. Zo creëer je een goed werkhouding. Goede ergonomische hulpmiddelen hiervoor zijn een documentenhouder, monitorarm of laptophouder.

2. Zorg voor wat beweging tijdens jouw werkdag, want de hele dag door zitten is ongezond. Dit kan je gemakkelijk door eens af te wisselen met een kniestoel of een leuke zitbal. In beide gevallen wordt je lichaam gestimuleerd om te bewegen en neem je automatisch een goede houding aan.

3. Zet wat groen in jouw home office. Planten zorgen voor meer zuurstof in de kamer, wat op zich resulteert in een hogere creativiteit en productiviteit. Bovendien smukken ze het interieur ook op.

4. Zorg voor een ergonomische bureaustoel die afgesteld op jouw lichaamsbouw en check regelmatig de instellingen. Een goede bureaustoel geeft immers een goede ondersteuning in de onderrug en laat jou toe om te bewegen. Belangrijk is dat de armsteunen gelijk komen met het tafelblad.

Onze ergonomie-experts helpen jou graag met het juiste advies om op een eenvoudige manier jouw thuisbureau ergonomisch in te richten.
Contacteer ons voor een adviesgesprek
.

Om ook jouw thuiskantoor gezond in te richten... hebben wij een aantal ergonomische producten uitgezocht aan een scherpe prijs die online besteld kunnen worden. Wij leveren deze snel en veilig bij jou thuis.

Rugleeftijd.be