Softseating hocker melounge atrium hb

Trends van het nieuwe werken

Ontdek hier hoe het kantoor zich evolueert naar nieuwe trends die opkomen in de bedrijfswereld.

Powerbreak

Welverdiende pauze na een urenlange vergadering of nadat je lang op een beeldscherm zat te kijken? Dan behoor jij wellicht tot de grote groep mensen die... op de smartphone zit te swipen. Daardoor heeft de pauze die we nemen echter weinig effecht. Onze geest ontspant onvoldoende omdat we alweer op een scherm kijken en ook voor het lichaam is de afwisseling ontoereikend.

Daarom ontwikkelde Ergodôme een uniek concept om je lichaam en geest als het ware op te laden tijdens een korte pauze: de Powerbreak. Ergonomische ontspanning die zorgt voor een zenmoment. Het zorgt voor een kwalitatieve pauze en een hoger energiepeil achteraf.

Office jungle

Kantoormedewerkers spenderen veel tijd binnen, waardoor de luchtkwaliteit- en circulatie belangrijk is. Zelfs als er geen sprake is van het coronavirus. Kantoorplanten en groene muren helpen de luchtkwaliteit verbeteren, wat zorgt voor meer welzijn op kantoor. Bovendien zorgt de zogenaamde 'office jungle' ook voor meer rust, een betere concentratie en minder stress.

Het groen in de kantoorruimte geeft een aangename sfeer en brengt je kantoorruimte tot leven. Alleen maar voordelen dus!

Colorful brand

Alleen maar kleurloze, saai ogende kantoren? Neen, dat is tegenwoordig al lang niet meer het geval. Veel kantoren baden in kleur, waarbij het design gebaseerd is op het DNA van het merk. Gezellige interieurs, die ergens het midden houden tussen een kantoor en woonkamer, zijn dan ook hip. De huiselijke sfeer zorgt bovendien voor een extra ergonomische gezondheidsdimensie.

De indeling van kantoren wordt bijgevolg steeds meer ingezet als marketingtool, employer branding noemen we dit. Het is een factor om nieuwe generaties medewerkers aan te trekken én te behouden.

Smart office

Technologie op kantoor zorgt voor een betere beleving, veiligheidheid en het welzijn van zowel medewerkers als bezoekers. Die technologie ontwikkelt zich echter razendsnel, wat ook geldt voor moderne kantoortoepassingen.

Bovendien moeten medewerkers tegenwoordig vanaf iedere denkbare plaats aan de slag kunnen, dankzij de intrede van het telewerken. Op kantoor denken we vooral aan screen- en presentatietools, werkplekken die je automatisch kan aanpassen aan de medewerker en zoveel meer.

Wil jij je onderneming ook onderdompelen in een hedendaagse sfeer? Reken op Ergodôme om je kantoor helemaal futureproof te maken. Neem hier vrijblijvend contact op of bezoek onze showroom.

Rugleeftijd.be