Design vergadertafel project ergodome

Ort Solutions

Wasselonne (Frankrijk)

Ort Solutions Premium is een toonaangevende Franse logistieke partner die sterk inzet op de circulaire economie. Het bedrijf beschikt over zes locaties in Frankrijk en één in België (Duffel).

Voor de herinrichting van het hoofdkantoor in de Elzas koos Ort Solutions Premium voor een mensgericht kantoor. De mosterd haalde het bedrijf bij partner PGS Group voor wie we eerder het hoofdkantoor in Gistel vormgaven. Net zoals in Gistel creëerden we ruimtes die ergonomie in de hand spelen en waar het aangenaam vertoeven is.

gilles wynant ergonomisch adviseur

“We zijn erg trots dat onze realisaties ook buitenlandse bedrijven weten te overtuigen van onze expertise.”

Eetruimte personeel

Ergonomie als lunch? Dat weet elk lichaam te smaken! Daarom plaatsten we in deze eetruimte een tafel op een hoogte van 90 cm met bijpassende krukken.

Zo creëren we - in tegenstelling tot een gewone eetstoel - een grotere hoek bij de knieën en bekken. Deze zitpositie stimuleert de doorbloeding en zorgt er ook voor dat de medewerkers van Ort Solutions Premium een andere houding aannemen dan wanneer ze aan het werk zijn.

Individuele werkplekken

Even staand werken? De zit-sta-bureaus in de individuele werkplekken motiveren de medewerkers om regelmatig van houding te wisselen. Deze afwisseling houdt ze niet alleen in beweging, maar houdt ze ook scherp en productief.

Elke werkplek is voorzien van een akoestisch paneel. Deze scheidingswand biedt de medewerkers de nodige privacy en schermt ze ook af van geluidsoverlast van bijvoorbeeld een telefonerende collega. Daarnaast zijn deze panelen makkelijk aanpasbaar en verplaatsbaar. Zo kan Ort Solutions Premium snel en eenvoudig flexibele werkplekken creëren.

Ook de opbergkasten en ladenblokjes op wielen bieden het bedrijf de nodige speelruimte om flexibele werkplekken te creëren. Omdat een georganiseerde werkplek zorgt voor minder afleiding en meer productiviteit, zit de bekabeling netjes weg dankzij de elektrificatie op maat. Wat wel op de bureaus mag blijven liggen, zijn de gepersonaliseerde onderleggers waarop het bedrijfslogo van Ort Solutions Premium prijkt.

Tot slot nemen we medewerkers plaats op een Pro Mesh bureaustoel. Ort Solutions Premium koos voor een ergonomische bureaustoel van mesh vanwege de rekbaarheid van het materiaal. Deze elasticiteit biedt een goede drukverdeling.

Vergaderzaal en directiezone

De twee vergaderzalen beschikken elk over een vergadertafel met comfortabele vergaderstoelen die een goeie ondersteuning bieden.

Tot slot nemen we een kijkje in de directiezone waar de comfortabele zithoek uitnodigt tot het houden van informele meetings.

Inkom- en ontvangstruimte

'Bonjour, bienvenue chez Ort Solutions Premium.' Bezoekers voelen zich meteen welgekomen dankzij de aangename ontvangstruimte met zithoek.

Rugleeftijd.be