Instabiliteit
Aandoeningen Overzicht

Heb ik last van instabiliteit?

Wanneer de stabiliteit van ons lichaam op de proef wordt gesteld kan dit leiden tot een instabiele wervelkolom. Dit veroorzaakt chronische pijn in de lage rug.

Wat is instabiliteit?

De aandoening ontstaat bij de wervelkolom die wordt gevormd door wervels die op elkaar gestapeld zijn. Die werken nauw samen met tussenwervelschijven, spieren, enz. Deze nauwe samenwerking houdt de wervelkolom stabiel. Wanneer de samenhang wordt verstoord ontstaat er last in de onderrug en is er sprake van instabiliteit.

De aandoening is snel te herkennen als pijn in de onderrug en wordt ervaren bij het zitten, bukken, reiken, staan.

Hoe helpen wij jou verder?

De pijn kan worden gereduceerd door in beweging te blijven zoals eens te gaan wandelen of ontspannend te liggen en te relaxen. Maar ook het relaxen moet op een juiste manier gebeuren om de pijnklachten ten volle te kunnen verhelpen. Bij een bezoek aan onze showroom luisteren we naar jouw klachten en noden en zoeken we vervolgens een ergonomische relaxzetel die bij jou het beste past.

Wacht niet langer om je pijn te verhelpen en neem hier een kijkje naar ons zitadvies of maak hier een afspraak in onze showroom.

Ook een gezonde nachtrust kan zijn parten spelen. Ontdek hier ons slaapadvies of maak hier een afspraak in onze showroom.

Rugleeftijd.be