Nekpijn bij het slapen voorkomen

Hoe voorkom je nekpijn na het slapen?

Nekpijn na het slapen, het is bij veel mensen een vaak voorkomend fenomeen. Deze nekpijn is in zijn volledigheid toe te schrijven aan een verkeerde houding. Wanneer je in een verkeerde houding in slaap valt, heb je ook niet door dat het pijn gaat doen. Als je vervolgens urenlang in deze houding in bed ligt, dan krijg je nekpijn. Uiteraard is dit zeer oncomfortabel. Van nekpijn kan je na het wakker worden soms heel de dag nog last hebben. En wanneer je niks aan je lighouding ‘s nachts doet, dan gaat deze nekpijn nog vaak terugkeren.

Ergonomie staat onder meer voor het optimaliseren van de lichaamshouding en gezondheid op de lange termijn. Er is tegenwoordig dan ook steeds meer aandacht voor ergonomie. Dit heeft vooral te maken met het feit dat mensen steeds vaker pijn ervaren. De nek en de rug worden hierbij het vaakst genoemd.

Hoe voorkom je nekpijn na het slapen?
Er zijn gelukkig genoeg zaken die je kunt doen om pijn tijdens en na het slapen te voorkomen. Aan de basis van een goede ergonomische houding ligt namelijk het gebruik van kwalitatieve ergonomische producten. Zo ook in de slaapkamer:

Met het oog op nekpijn speelt bijvoorbeeld vooral het hoofdkussen een grote rol. En dit is ook best wel logisch wanneer je erover nadenkt. Een te hard en dik kussen heeft bijvoorbeeld tot gevolg dat je hoofd niet in een rechte lijn met de rest van je lichaam ligt. Dit veroorzaakt een toename van de spanning op je nek. Wanneer deze spanning lang genoeg aanhoudt, ontstaat er pijn.

De voordelen van het gebruik van ergonomische materialen zijn dan bijvoorbeeld ook:

  • Betere slaap: Minder pijn betekent automatisch ook een betere slaap. Aan de ene kant val je makkelijker in slaap wanneer je 100% comfortabel ligt. En aan de andere kant word je ook minder vaak wakker.
  • Minder ongemakken: Nekpijn kan erg storend zijn. Zeker wanneer je overdag veel activiteiten hebt. Het is een enorme bron van ongemak. Voorkom nekpijn door de juiste ergonomische materialen aan te schaffen.
  • Hogere productiviteit: Wanneer je geen nekpijn na het slapen meer hebt, ben je veel beter in staat om productief te zijn. Een betere slaap in combinatie met minder fysiek ongemak zorgt voor betere prestaties. Zeker op de lange termijn kan dit voor grote positieve gevolgen zorgen.

Bij Ergodôme bieden we een groot aantal verschillende ergonomische materialen aan om nekpijn na het slapen te voorkomen. Neem een kijkje in het assortiment en bekijk welke producten in jouw situatie goed van pas kunnen komen. En hou altijd in het achterhoofd: voorkomen is beter dan genezen. Zeker wanneer het op fysieke ongemakken aankomt.

Rugleeftijd.be