Thuiswerken met ergonomische bureaustoel
Ergonomie Overzicht

Waarom een ergonomische bureaustoel bij thuiswerken?

Tegenwoordig werken steeds meer mensen van thuis. Er zijn dan ook veel voordelen verbonden aan thuiswerk.

Voorbeelden zijn:

  • Hogere productiviteit: Veel mensen krijgen thuis meer gedaan. In een vertrouwde omgeving is het namelijk aangenamer werken. Je kunt goed je tijd indelen en in alle rust werken.
  • Meer efficiëntie: Verder ervaren mensen die van thuis werken meer efficiëntie. Dit heeft er vooral mee te maken dat er minder afleiding van collega’s is en meer motivatie om sneller het werk af te krijgen. Je bent immers thuis direct in staat iets leuks te gaan doen.
  • Verminderde stress: Al met al leiden de voordelen tot minder stress. Wanneer er meer productiviteit en efficiëntie is, krijg je simpelweg meer taken sneller gedaan. Een lager stressniveau is dan het logische gevolg.

Waarom een ergonomische bureaustoel bij thuiswerken?

Een vaak voorkomend nadeel van thuiswerken is dat mensen te weinig nadenken over de stoel waarop ze hun werk verrichten. Het is namelijk aanlokkelijk om bijvoorbeeld aan de keukentafel of buiten op een tuinstoel te gaan zitten. Dit soort stoelen zijn vaak verre van geoptimaliseerd om urenlang op te gaan werken. Er kan rugpijn of nekpijn optreden wanneer je te lang en te vaak in een niet-ergonomische stoel werkt.

De oplossing is dan om voor een ergonomische bureaustoel te kiezen. Hiermee corrigeer je direct je verkeerde houding. Met het oog op je lichamelijke gezondheid kan het een belangrijke, significante stap zijn om een ergonomische bureaustoel aan te schaffen. Enkele voordelen van een ergonomische bureaustoel:

  • Optimale zithouding: Zoals gezegd neem je met een ergonomische bureaustoel een optimale zithouding aan. Zeker wanneer je urenlang in dezelfde positie moet zitten, is het belangrijk dat dit in een optimale zithouding gebeurt. De kans op lichamelijke ongemakken is dan simpelweg het kleinst.
  • Ondersteuning rug en nek: De ondersteuning van de rug en nek is waarschijnlijk het belangrijkste voordeel van het gebruik van een ergonomische bureaustoel. Niet alleen voorkom je hiermee klachten op lange termijn, maar ook zeker op de korte termijn voorkomt het bijvoorbeeld een stijve nek. Tegenwoordig hebben steeds meer mensen te maken met rugklachten en nekklachten. Het gaat ook om klachten die alleen maar toenemen wanneer je niet op tijd ingrijpt.
  • Stimulatie beweging: Een ergonomische bureaustoel stimuleert verder beweging. Dit houdt in dat het geen stroeve en vaste stoel is. Er is ruimte voor beweging wanneer je bijvoorbeeld lichte aanpassingen aan je zithouding doet.
  • Op maat instelbaar: Een laatste belangrijke voordeel is dat een ergonomische bureaustoel op maat instelbaar is. Dit is uiteraard essentieel om voor iedereen van toegevoegde waarde te kunnen zijn. Verschillende lengtes en posturen vereisen een verschillende maat van bureaustoel.

Bij Ergodôme kan je een scherp geprijsde ergonomische bureaustoel aanschaffen, die snel leverbaar is en bij jou aan de deur wordt afgeleverd. Neem de juiste maatregelen voor een gezonde werkomgeving!

Rugleeftijd.be