Beste materiaalkeuze voor bureaustoel
Tips & tricks Overzicht

Mesh, stof of leder: wat is de beste materiaalkeuze voor een ergonomische bureaustoel?

Wie een ergonomische bureaustoel zoekt, kiest op basis van het zitcomfort en de ondersteuning. Maar ook op basis van de bekleding. Mesh, stof of leder: wat is de beste materiaalkeuze? Wij sommen de voor- en nadelen voor je op.

Bij het kiezen van een ergonomische bureaustoel is het zitcomfort het belangrijkste. En daar schuilt het allergrootste verschil tussen de drie materialen.

  • Een bureaustoel van leder en stof is voorzien van een rugleuning gevuld met foam of mousse. Deze vulling neemt de vorm van je rug aan en biedt de nodige ondersteuning tijdens de werkdag.
  • Bij een bureaustoel van mesh geniet je van de rekbaarheid van het materiaal. Deze elasticiteit zorgt voor een goede drukverdeling, maar biedt minder ondersteuning voor de rug.

Naast het zitcomfort biedt elk materiaal nog andere voor- en nadelen. Een overzicht.

Bureaustoel in stof

Een stoffen bekleding is verkrijgbaar in allerlei kleuren en patronen. Zo zal je snel een bureaustoel met stoffen bekleding vinden die perfect past bij de huisstijl van je bedrijf.

Verder geeft stof je een heel goede combinatie van steun en drukverlagend zitten. Bij een stoffen bureaustoel schuif je ook niet rap naar voor waardoor je altijd een heel goede ondersteuning in de onderrug behoudt. Daarnaast voelt stof zacht, warm en aangenaam aan.

Bovendien heeft een stoffen bureaustoel ook een akoestische meerwaarde in je kantoor doordat stof zeer goed geluid absorbeert.

Ten slotte heeft het een langere levensduur dan Mesh.

Bureaustoel in leder

Leder is een natuurproduct. Dat maakt elke stoel uniek, maar zorgt er ook voor dat het materiaal snel kan vervormen of rimpelen. Deze natuurlijke slijtage geeft je bureaustoel echter ook een ietwat luxueuzere uitstraling. Maar door wrijving van de broek of riem kan leder wel iets sneller gaan schilferen.

Daarnaast is leder gemakkelijk in onderhoud. Regelmatig schoonmaken met een vochtige microvezeldoek volstaat. Je kan de stoel op jaarbasis ook invetten met een daarvoor geschikt product om het leder soepel te houden.

Tot slot is leder een duurzaam product met een prettig zitgevoel en ziet er bovendien zeer prestigieus uit. Ideaal dus als directiestoel.

Bureaustoel in mesh

Mesh wordt steeds vaker gebruikt als bekleding voor bureaustoelen. Dit materiaal wordt namelijk geweven met kleine gaatjes die zorgen voor ventilatie. Hierdoor geniet je de hele werkdag van een aangenaam fris comfort.

Een mesh bureaustoel combineert een groot ademend vermogen met een slank, modern ontwerp. Gebruik net zoals bij een lederen bureaustoel een vochtige doek om vlekken te verwijderen.

Tot slot is mesh rekbaarder dan stof waardoor het zich makkelijker vormt naar jouw lichaam. Dit zorgt voor een gelijkmatige drukverdeling, al mis je hier wel de ondersteuning van foam of mousse die je terugvindt bij een bureaustoel van stof en leder.

Welk materiaal kies jij?

De materiaalkeuze hangt volledig af van jouw voorkeuren en noden. Test daarom verschillende stoelen en voel het verschil tussen leder, stof en mesh. Voor de ene persoon zit mesh als gegoten, voor de ander is leder de beste optie.

Goed om te weten: tussen de drie materialen zit er ook qua prijs een verschil. Doorgaans is een bureaustoel van mesh goedkoper dan een bureaustoel van leder of stof. Niettemin is het belangrijk om te kiezen voor kwaliteit, want een goedkopere mesh stoel kan bijvoorbeeld minder goed zitten dan een iets duurdere lederen stoel.

Daarom luidt ons advies: als je kiest voor kwaliteit zit je altijd goed!

Rugleeftijd.be