Evenwichtige balans tussen werken en ontspanning
Kantoorinrichting Overzicht

Voorbij het open kantoor: benut groeikansen in een slimme werkomgeving

Na de hype van het landschapskantoor wordt steeds duidelijker dat deze open indeling negatieve gevolgen heeft voor het welzijn en de productiviteit van werknemers. Daarom kiezen steeds meer toonaangevende bedrijven om werkplekken in te richten op basis van specifieke activiteiten. Met onderstaande tips creëer je activity-based werkplekken die teamwork, sociaal contact en regeneratie op de werkvloer bevorderen.

1. Teamwork in de 'War Room'

Brainstormen met het team? Op naar de war room! Deze ruimte is specifiek ingericht om de samenwerking tussen collega’s te stimuleren. Daarom kiezen we hier, bij voorkeur, voor hoge of verstelbare tafels en soft seating oplossingen. Qua kleur opteren we voor geeltinten omdat die de creativiteit stimuleren, energie geven en onze denkprocessen verbeteren.

2. Social talks in de ontmoetingsplek

Versterk de sociale verbinding tussen je werknemers door ontmoetingsruimtes te voorzien. Dit kan eenvoudig door een gezellige zithoek of koffiehoek in te richten of door de refter onder handen te nemen. Door gebruik te maken van blauwtinten creëer je een harmonieus geheel dat vertrouwen uitstraalt en werknemers aanspoort om met elkaar te praten.

3. Opladen in de powernap-ruimte

Geef je werknemers de kans om tijdens de werkdag even te recupereren. Door te kiezen voor een powernap, kan zowel je lichaam als geest weer volledig opladen. Dit zorgt voor meer energie, meer motivatie en minder stress. Creëer daarom een ruimte met ontspanningsmogelijkheden waar je werknemers kunnen genieten van een kwalitatieve pauze.

Rugleeftijd.be