Workplace nudging
Kantoorinrichting Overzicht

Workplace nudging: ergonomisch werken zonder nadenken

Wat als je kan genieten van de voordelen van ergonomie zonder erover na te denken? Dankzij de techniek nudging stimuleer je ergonomie bij je medewerkers zonder hen expliciete instructies te geven.

1 | Pak uit met je inrichting

Verborgen ergonomie is het idee om medewerkers niet bewust te laten nadenken over ergonomisch werken. Dat doe je als werkgever door een kantooromgeving te creëren waar ergonomische handelingen intuïtief worden. Zo hoeven medewerkers niet bewust stil te staan bij het aannemen van een ergonomische werkomgeving en kunnen ze zich volledig focussen op het werk.

Met onderstaande tips creëer je een dynamische werkomgeving waar medewerkers automatisch overschakelen in ergonomie-modus.

2 | Varieer met zones en meubels

Ergonomie en design gaan hand in hand. Verras je medewerkers met hippe zitballen, boost de productiviteit met de gepaste kleuren en speel met de verlichting voor een esthetisch mooi geheel. Het resultaat? Tevreden medewerkers die zich thuis voelen op kantoor en een uitnodigende kantoorinrichting voor nieuw talent.

3 | Zet aan tot bewegen

Kijk verder dan de individuele werkplek en kies voor ruimtes op basis van de taak die er wordt uitgevoerd. Voorzie hoge tafels om rechtstaand te brainstormen, plaats comfortabele zetels in de ontspanningsruimte of investeer in akoestische pods waar medewerkers zich even kunnen focussen of in alle rust kunnen bellen.

Rugleeftijd.be