Een verkeerde slaaphouding en dus ook verkeerde houding van de wervelkolom zorgt voor te veel druk op de tussenwervelschijven. Daardoor kunnen rugproblemen ontstaan of in het slechtste geval zelfs hernia’s. Daarom is het dus belangrijk om te kiezen voor een ergonomische matras op maat. Aan de hand van een slaapanalyse en een spine scan kunnen wij een matras op maat maken die ervoor zorgt dat een correcte slaaphouding wordt gegarandeerd.

Schokdempers voor ruggenwervels

Overdag werken de tussenwervelschijven als schokdempers voor jouw ruggenwervels. Maar door de druk die de zwaartekracht samen met het gewicht van ons bovenlichaam uitoefent op die tussenwervelschijven, worden deze dunner. Tijdens onze slaap moeten deze kunnen herstellen door vocht en voedingsstoffen op te nemen. Een slechte nachtrust moet dus vermeden worden. Daarom is jouw slaaphouding van uiterst belang om nekpijn tijdens het slapen te voorkomen.

Slaapanalyse

Omdat iedereen anders is gebouwd, is slapen echt wel een persoonlijke zaak. Aan de hand van een slaapanalyse en indien nodig een spine scan, maken de slaapexperts bij Ergodôme Kortrijk en Antwerpen (Wilrijk) een matras op maat van jouw individuele lichaamsbouw en rugklachten.

Ergonomische lighouding

Bij een ergonomische lighouding is het belangrijk dat de ruggenwervels een rechte lijn vormen als je op je zij ligt. Op je buik slapen is niet echt aan te raden, want op die manier kan je je nek overbelasten. Maar als je toch in buikhouding slaapt, moet de wervelkolom zijn natuurlijke kromming behouden. Hetzelfde geldt voor het slapen op de rug. Ook hier moet de rug zijn natuurlijke vorm behouden bij een ergonomische lighouding.

 

Ergonomische matras op maat | Ergonomisch slapen | Ergdodôme

Ergonomisch slapen

Om ergonomisch te slapen en rugproblemen te vermijden, moet de matras zich volledig aanpassen aan jouw lichaam. Gezien elk persoon anders gebouwd is, moet de matras ook anders samengesteld worden. Daarom maken we bij Ergodôme elke matras, zodat je rug en nek goed ondersteund wordt. Maar daarnaast ook drukverlagend comfort bied op de juiste plaatsen. Alleen op die manier kan de wervelkolom in de juiste positie gebracht worden om optimaal te kunnen recupereren. 

Welke matras past best bij je?

Om dat te weten te komen, doen we een gedetailleerde slaapanalyse:

  • Wat is je dominante slaaphouding?
  • Hoe is je lichaam specifiek opgebouwd?
  • Wat is de slaapsituatie en -omgeving waarin je vertoeft?
  • Heb je lichamelijke klachten of kwalen.

Indien je last hebt van ernstige rugproblemen of nekpijn tijdens het slapen, kunnen we ook een spine scan uitvoeren. Hierbij “scannen” we wervelkolompositie terwijl de persoon op de testmatrassen ligt. Zo zijn we zeker dat de wervelkolom juist ligt en niet belast wordt tijdens de nachtrust. Door met diverse materialen en hardheden te werken, kunnen we een juiste samenstelling maken voor elk lichaam. Alle matrassen worden dan ook op ambachtelijke wijze geproduceerd in onze eigen ateliers.

Ergonomische matras op maat | Ergonomisch slapen | Ergdodôme

Twee vestigingen, maatwerk en een uitstekende service

Kom langs in onze showrooms te Kortrijk of Antwerpen. Maatwerk begint bij een goed gesprek.  Omdat elk lichaam anders is, luisteren we eerst naar  wat jij nodig hebt voor we jou oplossingen aanreiken. Laat je adviseren door de experts in onze ruime showrooms. Bij Ergodôme bieden we bovendien een totale thuisservice aan. Nadat je je matras hebt besteld, brengen we die tot in je slaapkamer. Wil je door een van onze specialisten bij je thuis geholpen worden? Dat kan. We komen graag bij je langs.