Fibromyalgie patiënt

De beste matras voor fibromyalgiepatiënten

Wie aan fibromyalgie lijdt, heeft vaak last van pijnlijke drukpunten. Daarom moeten we ervoor zorgen dat ze niet te hard slapen. Maar natuurlijk mag ook het ergonomieaspect niet uit het oog verloren worden…

Kenmerkend voor fibromyalgie zijn spierpijn en drukpijnlijke punten verspreid over het lichaam. De spierpijn wordt heviger na inactiviteit of blootstelling aan kou. Het syndroom gaat ook vaak gepaard met klachten zoals slaapstoornissen, vermoeidheid, spierstijfheid en hoofdpijn.

Fibromyalgie

Fibromyalgie bestaat uit verschillende woorden die een betekenis hebben. Fibro betekent bindweefsel, myo staat voor spierweefsel en algie betekent pijn. Letterlijk staat fibromyalgie dus voor pijn in bindweefsel en spieren. Deze aandoening gaat gepaard met pijn op verschillende plekken. Hieronder enkele van de meest voorkomende pijnplekken:

  • Hoofdpijn
  • Nekpijn / Nekproblemen
  • Rugpijn / Rugproblemen
  • Pijn in de schouders
  • Pijn aan de borst
  • Pijn aan het bekken
  • Pijnlijke enkels en knieën

Personen die te maken hebben met fibromyalgie hebben ook meestal slaapproblemen. Ze kampen bijvoorbeeld met rug- of nekpijn tijdens het slapen. Bij Ergodôme helpen wij om deze rugproblemen te voorkomen door de perfecte matras voor u te zoeken. De juiste hardheid van uw matras heeft een enorm belang in de situatie van fibromyalgie.

Fybro en drukgevoeligheid

Om aan die slaapstoornissen en de drukgevoeligheid iets te doen, heeft Ergodôme een specifieke methodiek bedacht waarbij een matraskern met een uitgesproken zachte schouderzone een grote rol speelt bij het ontspannen van de nek- en schouderzone en daaruit voortvloeiend de hele wervelkolom. Het is zelfs mogelijk om de matras in hardheid aanpasbaar te maken, afhankelijk van hoe je je voelt.

Bovendien hebben we een bijzonder soepele matrastijk ontworpen die extreem elastisch is waardoor het lichaam heel veel raakvlak heeft met de matras. En hoe meer raakvlak je hebt, hoe minder druk per m² er is op de pijnlijke plaatsen.

Koude nachten

Voorts zorgen we ervoor dat de matras - dankzij een mengeling van wol en zijde - lekker warm aanvoelt, zelfs tijdens de koude winternachten. Ook dat zorgt voor meer ontspanning.

Rugleeftijd.be