slecht slapen door warme nachten

Zo slaap je beter tijdens warme nachten

Warme nachten kunnen je slaap behoorlijk verstoren, vooral als je bed niet optimaal is voorbereid. Gelukkig zijn er eenvoudige manieren om je bed fris en koel te houden, zodat je ondanks de hitte toch lekker kunt slapen. Hier zijn onze beste tips om tijdens warme nachten beter te slapen.

Houd je bed fris en koel

Nu je van matras tot dekbed voorbereid bent op de warme dagen, delen we tot slot nog enkele tips om je bed fris te houden.

1. Lucht je matras

Wil je je bed frisser maken? Lucht dan regelmatig je matras. Met een matras op maat van Ergodôme doe je dit makkelijk door gewoonweg de hoes open te ritsen en de latexkern even te laten luchten. Daarnaast is het aangeraden om je matras regelmatig te stofzuigen om stof, huidschilfers en ander vuil te verwijderen.

2. Laat je bed ademen

Maak jij je bed ‘s ochtends meteen op? Niet doen. Trek je dekens volledig terug naar het voeteinde voor minimum een halve dag. Hierdoor kan het opgenomen vocht in je matras van tijdens de nacht verdampen. Daarnaast is het aangeraden om je beddengoed regelmatig te wassen.

3. Was je hoofdkussen

De meeste hoofdkussens mag je wassen. Controleer hiervoor het waslabel van je kussen en volg de instructies. Zoals eerder vermeld, is het ook belangrijk om je hoofdkussen minstens om de twee jaar te vervangen.

4. Gebruik geen wasverzachter

Was je beddengoed en hoofdkussen tijdens de zomer niet met wasverzachter. Dit zorgt er namelijk voor dat de stof minder vocht opneemt. Dit geldt ook voor je nachtkleding.

5. Draag nachtkleding

Als het ‘s nachts warm is in de kamer zou je denken dat naakt slapen helpt. Echter blijft het zweetvocht dan op je lichaam waardoor je niet afkoelt. Daarom helpt het om een katoenen shirt te dragen dat het vocht opneemt.

Slaap ook niet zonder laken. Als je slaapt, daalt je lichaamstemperatuur waardoor je ‘s nachts wakker kan worden van de kou. De koude veroorzaakt ook stijve spieren.

Transpireer je ‘s nachts overmatig en/of wil je deze zomer genieten van een goede nachtrust? Volg bovenstaande tips en creëer het hele jaar door een fris en aangenaam bedklimaat.

Rugleeftijd.be