Cover ABC v2
Ergonomie Overzicht

ABC van Ergodôme

Welkom bij het ABC van Ergodôme!

Wat is ergonomie eigenlijk? En wat betekent het voor jou? In het ABC van Ergodôme geven we antwoord op deze vragen! Ons ABC belicht de verschillende facetten van ergonomie, van aanpasbaarheid tot zitpositie, en helpt je om te begrijpen hoe je lichaam werkt en wat je kunt doen om je gezondheid te verbeteren.

Ontdek de kunst van ergonomie en werk samen met ons aan een gezondere, gelukkigere toekomst!

Aanpasbaarheid

De kunst van het afstemmen van ergonomische oplossingen op jouw behoeften. Het gaat erom dat je jouw omgeving kunt aanpassen aan wat jij nodig hebt voor comfort en efficiëntie, waar je ook bent en wat je ook doet.

Bloedcirculatie

De levensader van het lichaam. Het is het proces waarbij bloed door het lichaam stroomt, zuurstof en voedingsstoffen naar de cellen transporteert en afvalstoffen verwijdert. Een goede bloedcirculatie bevordert de gezondheid en vermindert vermoeidheid tijdens langdurig zitten of staan.

Cervicale wervelkolom

De bovenste 7 wervels van de wervelkolom, die samen de nek vormen. Een gezonde cervicale wervelkolom is cruciaal voor een goede houding en soepele beweging van het hoofd en de nek, vooral tijdens langdurige periodes van zitten of werken achter een computer.

Rugleeftijd.be