Senioren mobiliteit
Preventie Overzicht

Senioren willen in eigen woning blijven wonen

Als het van de senioren zelf afhangt, blijven ze het liefst in hun eigen woning wonen. Dat blijkt uit een onderzoek van de VUB. Maar liefst 6 op 10 ouderen denkt er zo over. Op ruime afstand ziet 16% van de senioren een verhuis naar een serviceflat wel zitten. Veel minder positief staan ze tegenover een woonzorgcentrum (minder dan 5%).

Om het thuis blijven wonen te ondersteunen, is er vaak nood aan verschillende aanpassingen. Wie wat minder mobiel is bijvoorbeeld, kan een traplift laten installeren. Wie moeite heeft met rechtstaan kan opteren voor een zetel met opstahulp of een bed met liftfunctie.

Daarbij is er nood aan “vroeger nadenken over later”. Wie een nieuwe zetel wil kopen, denk beter even na over hoe hij of zij zich lichamelijk voelt. Als je last hebt van je rug, je knieën, of je heup, of als je sukkelt met artrose of reuma, dan is een zetel met opstahulp een slimme investering. Tegenwoordig zijn dit elegante en perfect aan je interieur aanpasbare fauteuils waarin je heerlijk kan relaxen.

Meer weten over relaxzetels met opstahulp?

Rugleeftijd.be